Wachtlijsten jeugdhulpverlening

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 15:00

Wanneer jouw kind vastloopt en jullie als gezin hulp willen inzetten dan wil je het liefst direct hulp. Ouders doen er meestal zelf al alles aan om hun kind te helpen; door liefde te geven, te luisteren, tips te geven, online te zoeken naar oplossingen. Wanneer dit onvoldoende helpt dan ga je op zoek naar de juiste hulp.

Een klein online onderzoekje langs hulpverleners laat zien dat de wachttijden flink oplopen. Dimence in Deventer geeft aan; vanaf 6 jaar is de wachttijd 24 weken en start van behandeling nog 4 weken later. Dan ben je dus een half jaar verder voordat er echt gestart wordt. Bij AGNO wordt een periode van 7 tot 8 maanden genoemd voor de locatie in Deventer.

Beide organisaties zitten zo vol omdat de vraag enorm is! Kinderen en  jongeren lopen steeds vaker vast om uiteenlopende redenen. Wanneer de problematiek complex is dan heb je hulpverleners nodig met expertise op dit gebied. Dat kan gaan om leerproblemen, gedragsproblemen of bijvoorbeeld problemen binnen het gezin.

Wanneer een kind onzeker is, faalangst heeft, perfectionistisch is ingesteld, hoogsensitief is, hoogbegaafd is, of uitdagingen heeft op het gebied van leren leren….dan is een coach / trainer ook een goede partij voor jouw kind. Er zijn meerdere aanbieders in Deventer en omgeving met allemaal hun eigen expertise die graag met jullie als ouders meedenken over het juiste aanbod om jouw kind snel weer op het goede spoor te zetten.


Wacht niet te lang wanneer jouw kind moeilijkheden ervaart, wanneer de uitdagingen mild zijn is mijn ervaring dat het verschil gemaakt kan worden in 6-8 sessies. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.