Coaching & training op maat 

 

Momenteel is er een aannamestop. Vanaf augustus 2024 heb ik weer plek.

Voor jongeren die al eerder begeleiding van mij gehad hebben en mij kortdurend nodig hebben maak ik een uitzondering! Bijvoorbeeld vlak voor de examens of voor een toetsweek. 

Ik werk op dinsdagavond en donderdagavond tussen 18.30 uur en 20.30 uur, trainingen aan schoolteams kunnen ook op de dinsdagmiddag of woensdag plaatsvinden.

 

Je merkt dat jij of jouw kind tegen bepaalde thema's aanloopt, wanneer je hulp gaat zoeken is er veel aanbod te vinden. Het is dan fijn als je even kunt sparren met iemand. Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee!

 

Ik werk graag met de methodiek van RET (Rationele Emotieve Therapie), waarbij we onze gedachten onder de loep nemen en negatieve gedachten ombuigen naar helpende gedachten. Een bewezen sterke methode. De materialen van Schatgravers  ondersteunen het proces van inzicht, ontwikkeling en zelfvertrouwen. 

 


Bij de volgende thema's bied ik jullie de helpende hand!

- Effectiever en leuker leren (leren leren, ook voor hoogbegaafden, of bijles rekenen groep 7-8)

- Spanning voor examens en toetsen (van milde ongezonde spanning tot toetsvrees / blackouts )

- Studiekeuze; ontdek welke richting aansluit bij jouw kwaliteiten! 

- Studenten binnen het onderwijs die spanning ervaren of anderzijds vastlopen

- Faalangst / onzekerheid / spanning

 

Faalangst / onzekerheid / spanning / perfectionisme / piekeren / angst

Mede dankzij onze prestatiemaatschappij en door de invloed van social media vergelijken veel jongeren zich continue met anderen. Dit kan onzeker maken en het zelfvertrouwen / zelfbeeld flink negatief beïnvloeden. Doe ik het wel goed genoeg? Ben ik wel leuk genoeg? Hoor ik erbij? Wat als ik iets fout doe of er iets mis gaat? Door dit soort gedachten worden kleine dingen heel groot gemaakt en bouwt spanning voor bepaalde situaties op. Enorm zonde, want iedereen is uniek. Door negatieve gedachten om te buigen naar helpende gedachten, succeservaringen op te doen en de eigen kracht te ontdekken wordt de weerbaarheid vergroot. 

'Waarom zou je jezelf vergelijken met anderen? Niemand kan zo goed jou zijn dan jijzelf!'

 

Leerprestaties / spanning voor examens en toetsen / meer leerplezier / van groep 8 naar de brugklas

Wanneer jongeren moeite hebben met het plannen en maken van huiswerk, het leren van toetsen, wanneer ze onderpresteren op school, blokkeren bij toetsen etc. is het zinvol om hiermee aan de slag te gaan.  Na een traject bij Prioz weet de jongere welke tools ingezet kunnen worden om zichzelf optimaal voor te bereiden en de rust te bewaren. Het vertrouwen groeit! 

 

Studiekeuze

Zit je in het laatste of één na laatste jaar van het voortgezet onderwijs en heb je nog geen idee welke studie bij jou past? Ben je gestart met een studie maar blijkt dit toch niet de juiste richting? Misschien overweeg je zelfs een tussenjaar om de keuze uit te kunnen stellen. Met maximaal 4 sessies help ik je een stuk op weg door op zoek te gaan naar jouw kwaliteiten, jouw drijfveren en jouw energiegevers. De uitkomsten geven een goede richting voor een passende studie. Van daaruit kun je gerichter gaan kijken bij opleidingen en ontdekken waar jij je goed bij voelt. Ik werk onder andere met Schatgravers en het studiekeuzespel. Maak snel een afspraak zodat jij straks lekker kunt gaan werken aan een mooie toekomst.