Groepstrainingen? Vele voordelen voor jouw kind!

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 16:41

Veel mensen kiezen het liefst 1 op 1 coaching. Heel begrijpelijk, dat zou misschien ook mijn eerste keuze zijn. Het geeft jouw kind en jou als ouder misschien een veiliger gevoel. Jezelf openstellen voor een groep is soms een stap te ver en soms past het gewoon minder bij je. Maar voordat je zegt: ’dit is niets voor mijn kind', lees dan gauw even verder.

 

Wanneer onze jeugd last heeft van faalangst (of onzekerheid) heeft dat vaak te maken met de manier waarop ze zichzelf vergelijken met anderen. Ze kunnen bang zijn om opmerkingen te krijgen, minder te presteren dan een ander, minder leuk te zijn dan een ander etc. Deze vergelijking maken ze met kinderen/ jongeren van hun eigen leeftijd. Vaak kijken ze naar alles waarvan ze denken dat ze er minder goed in zijn en vergeten te kijken naar alle kwaliteiten die ze al op zak hebben en trots op mogen zijn. Dit heeft alles te maken met ons oeroude alarmsysteem. Een stukje in ons brein dat ons waarschuwt voor gevaar, heel vroeger was dit alarmsignaal enorm belangrijk….we moesten wel vluchten, vechten of bevriezen om te overleven. Tegenwoordig reageert dit alarmsysteem ook op situaties die niet echt gevaarlijk zijn, maar onze gedachten wakkeren het alarmsysteem wel aan. Om te ‘overleven’ letten wij mensen op potentieel gevaar; gevaar voor kritiek en afwijzing.

 

Precies DAAROM wil jouw kind het liefst een training in een groepje uit de weg gaan, een logische eerste reactie. Mijn ervaring is dat ze hier na de eerste en soms de tweede bijeenkomst heel anders over denken. Hier de voordelen op een rij:

  • Herkenning; je bent niet de enige met deze gedachten en gevoelens
  • Steun en begrip; een troostend effect
  • Een groepje weerspiegelt het echte leven
  • Inspiratie; good practice….wat werkt voor die ander helpt jou misschien ook wel
  • Experimenteren; veilig oefenen wat je spannend vindt
  • Oefenen van sociale vaardigheden die je later goed kunt gebruiken
  • Hoop; door te zien hoe anderen stappen maken groeit het vertrouwen dat jou dat ook lukt.
  • Training & coaching in groepjes is bij deze thema’s meestal effectiever
  • Training & coaching in groepjes is voordeliger dan 1 op 1 begeleiding

 

Ook voor trainingen op het gebied van toets- en examenvrees, leren leren en omgaan met hoogbegaafdheid geldt dit!

 

#Faalangst #onzekerheid #spanning #groepstraining #groepscoaching #jeugdbreincoach #lerenlerenspecialist #strongkidstraining #hoogbegaafd #lerenleren #injekracht #prioz #Vijfhoek #faalangstreductie #faalangsttraining #zelfvertrouwen #groepscoaching #toetsvrees #examenstress #helpendegedachten #schatgravers #kindercoaching #jeugdcoaching

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.