Einde basisschool

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 22:22
  • Musicalstress? 
  • Spanning voor het eindkamp? 
  • Of misschien voor de stap naar de brugklas?

 

Groep 8 is aangekomen bij de laatste fase van hun basisschooltijd. Nu alle toetsen achter de rug zijn, de leerlingen zo goed als allemaal geplaatst zijn ligt de focus nu op het bijhouden van het behaalde niveau, het kamp en de eindmusical. Die laatste twee zijn voor velen een fantastische afsluiter, er lopen ook genoeg kinderen rond die gespannen zijn.

Misschien is het wel de eerste keer dat je een paar dagen zonder jouw gezin weg gaat, misschien voel je je niet op jouw gemak in het donker, wat nou als je praat in je slaap of in bed plast? Nemen de anderen wel een knuffel mee of ben ik dan de enige? Er kunnen zoveel gedachten in jouw hoofd rondgaan waardoor iets dat super leuk zou moeten zijn iets is geworden waar je tegen opziet.

 

Je bent absoluut niet de enige al denk je soms van wel!

 

Opzien tegen de eindmusical: het oefenen in de eigen groep en al helemaal om straks de musical te spelen op een podium voor een groot publiek. ‘Wat als ik mijn tekst vergeet?’, ‘wat als ik val?’, wat als iemand vind dat ik het niet goed doe?’, ‘wat als ik voor gek sta?’, zoveel wat als vragen. Je bent echt niet de enige die het spannend vindt, al voelt dat soms wel zo! Iedereen voelt een bepaalde mate van spanning, wanneer spanning verlammend werkt, het jou blokkeert, het zorgt dat je de situatie wilt vermijden dan is het fijn als je bij iemand terecht kan met jouw zorgen! Het delen van jouw zorgen maakt al dat ze minder zwaar voelen, er iets dan iemand die het weet, die jou snapt en die jou misschien wel kan helpen in dit proces van angst overwinnen.

 

Het aller belangrijkste is om jouw gevoel te bespreken, kloppen al die negatieve gedachten wel en kun je zeker weten dat die gedachten ook waar zijn? Soms kun je dit gewoon met de leerkracht of met een vader, moeder, oudere broer of zus bespreken en soms is het fijner om dat met een coach te doen tegen wie je alles kunt zeggen. Iemand die jou helpt om een stuk overzicht en rust te krijgen in de situatie zodat jij weer grip ervaart en met meer zelfvertrouwen de aankomende periode ingaat!

Ook voor de stap naar de brugklas wordt veel begeleiding gevraagd, de veranderingen die er op het kind afkomen kunnen als overweldigend worden ervaren. Fijn wanneer iemand jouw kind hierbij kan helpen.

 

Nog enkele plekjes per direct vrij: Woensdagavond vanaf 18.00 en Donderdag vanaf 17.00 uur. Altijd maatwerk! www.prioz.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.