• training en coaching op maat
  • persoonlijke benadering
  • jouw hulpvraag staat centraal
  • voor iedereen vanaf 9 jaar

Preventie werkt!

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 12:43

Voorkomen is beter dan genezen, is een veel gehoorde uitspraak. Kijk eens naar jouw eigen situatie; was er een moment dat dit op jou van toepassing was? Kijk eens naar jouw eigen kind(eren), wat hebben ze nodig om zich staande te houden en te mogen leren van hun 'fouten'? Er zijn ouders die geloven dat kinderen juist veel leren van lastige ervaringen en laten dat ook volop gebeuren. En er zijn ook ouders die al het negatieve proberen te
voorkomen en de controle zolang mogelijk in handen willen houden zodat hun kroost veilig is.

Laten we kijken naar een middenweg; kun je kinderen de juiste tools meegeven om zich goed staande te houden in en te leren van moeilijke situaties en bij lastige emoties? En mag jouw kind dan ervaren dat het sterk genoeg is om hiermee om te gaan?

Ik ben voorstander van die middenweg. Geleidelijk loslaten op het pad van kind naar volwassene en daarbij goed kijken wat ieder individu daarbij nodig heeft.
Wanneer kinderen nooit in aanraking komen met uitdagingen of lastige situaties ontneem je ze de kans op het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, een eigen identiteit. Dus laat ze vooral situaties ervaren waarin ze veel mogen leren en geef ze krachtige bagage mee om hiermee om te gaan!


Het is onze taak als ouders om onze kinderen klaar te stomen voor de maatschappij en eerlijk is eerlijk; daarin zitten nogal wat uitdagingen. Denk aan; Social media, roken, drugs, alcohol, prestatiedruk, pestgedrag, stress….. Alert zijn als ouders blijft noodzakelijk, in gesprek blijven met jouw puber is key. Wanneer je als ouder weet dat jouw (pré-) puber lekker in zijn/haar vel zit, goed grenzen aan kan geven, kan leren van 'verkeerde' keuzes en weet waar de eigen kracht ligt dan is dat voor ouders een hele geruststelling!
Dus waarom wachten tot de zorgen groter worden, wachten tot jouw kind vast loopt? Ik gun ieder kind deze bagage vol tools! Kom Schatgravers spelen en krijg inzicht in jouw kracht! Maak gebruik van helpende gedachten en ontwikkel een sterke mindset. Dit helpt je zowel thuis, op school en bij sport!


#Schatgravers #Prioz #zelfvertrouwen #faalangst #hoogbegaafd #hoogsensitief #lerenleren #jeugdbreincoach #growthmindset #emotieregulatie #voortgezetonderwijs #brugklas #puberteit #groep8 #Deventervijfhoek #onspanning #prestatiedruk #studiekeuze #kompasvinder #burnout #wegwijsacademie #innerlijkekracht #bovenbouw #doorzettingsvermogen #strongkidstrainer #rotsenwatertrainer #coaching #training #inzicht


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.